9 فوبیا که با پیشرفت تکنولوژی بوجود آمدند
در این پست از سایت مجله روز مطلبی جالب و خواندنی در با عنوان 9 فوبیا که با پیشرفت تکنولوژی بوجود آمدند در خدمت شما هستیم.شاید برای شما هم جالب یاشد که با پیشرفت تکنولوژی چه فوبیاهایی ممکنه افرادی داشته باشند.در ادامه این پست با مجله روز همراه باشید تا 9 فوبیا که با پیشرفت تکنولوژی بوجود آمدند را باهم بررسی کنیم.
فهرست عناوین
- 1 1.نوموفوبیا (بیگوشیهراسی یا ترس از بیموبایلی)
- 2 2.اسکوپوفوبیا (ترس از زلزدن)
- 3 3.رادیوفوبیا ( ترس از پرتوهای هستهای و امواج یونیزان)
- 4 4.سایبرفوبیا (ترس از کار با کامپیوتر)
- 5 5.تلفنوفوبیا (ترس از تماس تلفنی)
- 6 6.سلفیفوبیا (ترس از سلفیگرفتن)
- 7 7.اکسپنسیوتکوفوبیا (ترس از پرداخت هزینه برای فناوری گرانقیمت)
- 8 8.نواینترنتفوبیا (ترس از دسترسینداشتن به اینترنت)
- 9 9.لورِموفوبیا (ترس از گمکردن ریموت تلویزیون)
- 10 مطالب پیشنهاد شده دیگر :
1.نوموفوبیا (بیگوشیهراسی یا ترس از بیموبایلی)
نوموفوبیا به معنی ترس از جدایی از گوشی یا هراس از دردسترس نبودن آن با ترس از تمام شدن باتری گوشی است. بعد از همه گیری استفاده از گوشی ها و شبکه های اجتماعی و استفاده ی مردم از این پلتفرم ها، اغلب مردم زمانی که به گوشی های خود دسترسی نداشتند، احساس نگرانی می کردند. ترس از آنتن ندادن خط موبایل یا ترس از تمام شدن شارژ گوشی یا ترس از گم کردن آن جنبه های دیگری از نوموفوبیا به شمار می روند.
2.اسکوپوفوبیا (ترس از زلزدن)
اختلالی است که در آن، فرد با دیدهشدن در جمع یا زلزدن دیگران به او، مضطرب میشود.در سال ۲۰۱۸ (۱۳۹۷)، مجلهای هندی نتیجهی مطالعهی موردی خود دربارهی اسکوپوفوبیا را منتشر کرد. این مطالعه ماجرای زنی ۵۴ ساله را بیان میکرد که وسواس فکری و نگرانیاش دربارهی حفظ حریم خصوصی دیجیتالی، او را بهشدت آشفته کرده بود. این شخص بعد از خواندن گزارشهایی دربارهی اقدامات هکرها و فاششدن اطلاعات شخصی افراد، سراسیمه و پریشان به دکتر مراجعه و نگرانی عمیقش را بابت امنیت خود مطرح کرد.
3.رادیوفوبیا ( ترس از پرتوهای هستهای و امواج یونیزان)
رادیوفوبیا (Radiophobia) ترس مبالغهآمیز از قرارگرفتن درمعرض امواج الکترومغناطیس و تأثیرپذیری منفی از آنها است. قرارگرفتن درمعرض این تشعشعات میتواند ترس فراوانی در انسان ایجاد کند. با شروع پاندمی کرونا، بسیاری از مردم تئوریهای بیاساسی دربارهی ارتباط فناوری 5G با سرطان و کرونا مطرح کردند؛ اما این فوبیا و ترس از امواج رادیویی و تشعشعات به دهها سال قبل برمیگردد.
4.سایبرفوبیا (ترس از کار با کامپیوتر)
سایبرفوبیا (Cyberphobia) ترس از کار با کامپیوتر و ابزارهای الکترونیکی است و معمولا بهدلیل تجربیات ناخوشایندی مانند هکشدن در افراد بهوجود میآید. افرادی که به سایبرفوبیا دچار هستند، این ترس را به شکلهای گوناگونی تجربه میکنند. برای مثال، برخی خیال میکنند که صلاحیت کافی برای کار با کامپیوترها را ندارند و برخی دیگر نگران این هستند که بهواسطهی پیشرفت کامپیوترها، شغلشان را از دست بدهند و برخی دیگر نیز از این میترسند که کامپیوترها دادههای شخصیشان را ضبط و از آنها برای مقاصدی شوم استفاده کنند.
5.تلفنوفوبیا (ترس از تماس تلفنی)
تلفنوفوبیا (telephonophobia) بیمیلی یا ترس از پاسخدادن یا برقراری تماس تلفنی است. افراد دچار تلفنوفوبیا معمولا نگران این مسئله هستند که در تماسهای تلفنی قضاوت شوند یا سخنی احمقانه بهزبان بیاورند. این افراد معمولا تعاملات مستقیم و رودررو را به برقراری تماس تلفنی ترجیح میدهند؛ چراکه در این نوع از تعاملات، میتوانند به نشانههای غیرکلامی چهرهی طرف مقابل پی ببرند.
6.سلفیفوبیا (ترس از سلفیگرفتن)
سلفیفوبیا (Selfiephobia) ترس از گرفتن سلفی است. واژهی سلفی نخستینبار در سال ۲۰۰۲ (۱۳۸۱) و در استرالیا بهکار رفت و بهسرعت در جهان فراگیر شد؛ تا جایی که حتی در سال ۲۰۱۳ (۱۳۹۲) بهعنوان واژهی سال انتخاب شد.این روزها سلفیها به جزئی جدانشدنی از زندگی افراد و جمعهای دوستانه تبدیل شده است و افراد بیشترِ این عکسها را در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی بهاشتراک میگذارند. افراد مبتلا به سلفیفوبیا همیشه نگران این مسئله هستند که چهرهشان مناسب سلفیگرفتن نباشد و در عکسهای سلفی زیبا بهنظر نرسند.
7.اکسپنسیوتکوفوبیا (ترس از پرداخت هزینه برای فناوری گرانقیمت)
اکسپنسیوتکوفوبیا (Expensivetechophobia) ترس از پرداخت هزینهای هنگفت برای فناوری گرانقیمتی است که فرد اطلاعات کمی دربارهاش دارد. مرددبودن دربارهی خریدن فناوری جدید امری طبیعی است؛ اما هراس غیرطبیعی دربارهی این موضوع را میتوان بهنحوی اکسپنسیوتکوفوبیا تلقی کرد.
8.نواینترنتفوبیا (ترس از دسترسینداشتن به اینترنت)
نواینترنتفوبیا (Nointernetphobia) ترس از دسترسینداشتن یا قطعشدن اینترنت است. امروزه، اغلب ما بهمحض واردشدن به هتل یا رستوران یا حتی کافیشاپ، قبل از هر کاری رمز وایفای را درخواست میکنیم.بسیاری از افراد در زمان قطعی اینترنت، نمیدانند روزشان را چگونه بگذرانند و این ترس گاهی آنقدر زندگی افراد را تحتتأثیر قرار میدهد که تمام برنامهریزیهای روزانهشان را بهگونهای انجام میدهند که در مکانهای مجهز به اینترنت وقت بگذرانند.
9.لورِموفوبیا (ترس از گمکردن ریموت تلویزیون)
لورِموفوبیا (Loremophobia) ترس از گمکردن کنترل از راه دور تلویزیون است. امروزه، ریموتهای زیادی برای دستگاههای مختلف اطراف ما وجود دارد که هرکدام با پیشرفت تکنولوژی روزبهروز در ابعاد کوچکتری به بازار عرضه میشوند. ترس شدید از گمکردن ریموت تلویزیون و ازدستدادن برنامههای دلخواه و اخبار در بین افراد بهحدی رایج شده است که اصلاح لورِموفوبیا را به این ترس اطلاق میکنند.