خواص سنگدان مرغ و فواید دارویی سنگدان مرغ برای سلامت و بدن
سنگدان مرغ یکی از بخش های پر خواص و مغذی برای سلامت بدن است ولی به اندازه گوشت سینه و ران مرغ مصرف نمی شود. دلیل استفاده کم مردم از سنگدان مرغ، بی اطلاع بودن از فواص بی نظیر آن است و متاسفانه در رژیم غذایی ایرانیان کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. سنگدان مرغ در بیشتر موارد دور ریخته می شود، زیرا مردم بر این باور هستند که این بخش از مرغ هیچ ارزش غذایی ندارد ولی ارزش غذایی آن برابر با دیگر قسمت های مرغ می باشد.
اگر می خواهید رژیم غذایی شما حاوی پروتئین باشد پس از سندگل مرغ نباید غافل شوید. طبق تحقیقات مشخص شد که سنگدان ، دل و قلوه مرغ دارای 2 گرم چربی، 78 میلی گرم سدیم، 107 کیلو کالری و 272 میلی گرم کلسترول دارد که می تواند یک وعده غذایی کامل و مفید باشد.
در نوشته های قلبی در مورد خاصیت پای مرغ و خواص سفیده تخم مرغ هم نوشتیم و در این مطلب با خواص سنگدان مرغ آشنا می شویم.
آشنایی با خواص سنگدان مرغ
- سنگدان دارای پروتئین با کیفیت بالا است و دارای مواد مغذی مانند آهن، روی، سدیم و سلنیوم است.
- ویتامین هایی مانند آ، گروه ب و امگا 3 و امگا 6 هم دارد.
- سنگدان دارای مقدار بالایی چربی و کلسترول مفید است.
- بدن باید به اندازه کافی آهن داشته باشد تا بتواند انرژی مورد نیازش را تامین کند و به تولید سلول های خونی، هموگلوبین و میوگلوبین که وظیفه حمل اکسیژن در خون را دارند بپردازد.
- استفاده مرتب از سندگل مرغ می تواند کم خونی را درمان کند.
- مصرف سنگدل مرغ برای خانم هایی که به دلیل عادت ماهیانه خون زیادی از دست می دهند مناسب است.
- ویتامین B3 نیاسین در سندگل مرغ برای درمان مشکلاتی مانند اضراب، متعادل کردن هورمون های جنسی مفید می باشد.
- بر اساس تحقیقات، آقایان در طول یکروز 16 میلی گرم نیاسین به بدن باید برسانند و خانم ها 14 میلی گرم نیاز دارند.
- نیاسین موجود در سنگدل مرغ به منظور رشد جنین هم موثر می باشد.
- مصرف سنگدان مرغ برای رشد قد کوکان و نوجونان مفید می باشد.
- از خواص سنگدان مرغ می توان به درمان ریزش مو اشاره کرد.
- سنگدان حاوی ویتامین هایی است که به صورت کلی برای سلامت پوست و مو موثر است.
- سنگدان مرغ برای تعدیل هورمون های جنسی در غده فوق کلیوی مفید می باشد.
- به دلیل داشتن ویتامین آ در سنگدان مرغ می تواند کمک زیادی به تقویت بینایی کند.
- سنگدان مرغ گزینه ای خوب برای تامین کردن پروتئین مورد نیاز بدن است و بسیار کم کالری است.
روش مصرف سنگدان مرغ
- می توانید سنگدان مرغ را در تهیه و ساخت انواع خورش و خوراک ها استفاده کنید.
- باید توجه داشته باشید که سنگدان مرغ به خوبی شسته شود و سپس آن را طبخ کنید.
- سنگدان را می توانید سرخ کنید، بپزید، بخارپز کنید و یا به تنهایی و با دیگر خوراکی ها استفاده کنید.
- برای دریافت بهتر خواص سنگدان می توانید آن را به صورت بخارپز مصرف کنید.
- نکته : سنگدان به دلیل داشتن مقدار زیاد امگا 6 باعث ایجاد التهاب در بدن می شود.
- افرادی که بیماری های التهابی دارند بهتر است سنگدان استفاده نکنند.