گوشت بلدرچین؛ خواص درمانی گوشت بلدرچین و ارزش غذایی آن
اگر به دنبال مواد غذایی سالم و با ارزش هستید حتما گوشت بلدرچین را مصرف کنید تا ویتامین ها و مواد معدنی مهم به بدنتان برسد و از خواص این ماده غذایی بهره مند شوید.
فهرست عناوین
تمام خواص گوشت بلدرچین
گوشت پرندگان منبع مهم پروتئین هستند. در کشورهای مختلف، سرمایه گذاری روی رشد پرندگان و صنعت طیور می شود و بلدرچین یکی از مهمترین این پرندگان است. میزان پروتئین موجود در گوشت بلدرچین 5 تا 10 درصد بیش از سایر پرندگان و نسخوارکنندگان می باشد و به همین دلیل با ارزش تر است. همچنین گوشت حاوی فسفر و کلسیم زیادی است که این دو ماده غذایی برای سلامت استخوان ها ضروری هستند و ما با مصرف گوشت بلدرچین می توانیم مشکلات استخوانی مانند پوکی استخوان را درمان کنیم. باید بدانید که کمبود کلسیم و فسفر در بدن می تواند منجر به پوکی اسخوان شود.
بلدرچین کوچکترین پرنده از تیره قرقاولیان، به شمار میآید. بلدرچین پرندهای پرجنب و جوش و گوشت آن بسیار لذیذ میباشد، از لحاظ علمی مادهای به نام گلیکوژن در سلولهای ماهیچه این پرنده وجود دارد و هرچقدر ماهیچه در طول زندگی این پرنده فعال باشد گوشت آن لذیذتر است.
ارزش غذایی گوشت بلدرچین
مراقبت از پوست
گوشت بلدرچین نه تنها حاوی ویتامین A و ویتامین B است، بلکه ویتامین E هم دارد. خوش بختانه ویتامین E موجود در گوشت بلدرچین همانند این ویتامین که در میوه ها و سبزی ها یافت می شود، این توانایی را دارد که از پیری زودرس جلوگیری کند. به علاوه، ویتامین E موجود در گوشت بلدرچین می تواند برای بازسازی پوست نیز مفید باشد.
تقویت استخوان ها
گوشت بلدرچین حاوی فسفر و کلسیم است. خوش بختانه، این دو ماده مغذی، فواید زیادی برای سلامت استخوان ها دارند. بنابراین، ما می توانیم با مصرف گوشت بلدرچین، از ابتلا به مشکلات استخوانی مانند پوکی استخوان جلوگیری کنیم. توجه داشته باشید که کمبود کلسیم و فسفر در بدن، نقش موثری در شکل گیری پوکی استخوان ایفا می کند.
طبیعت بلدرچین گرم و خشک و چاقکننده بدن است. نرم کننده پوست بدن بوده و مصرف گوشت آن سبب تقویت و تحریک نیروی جنسی در زنان میشود. یک کارشناس طب سنتی بیان داشت: پخته بلدرچین بهتر از کباب آن است همچنین زیاده روی در مصرف آن موجب ایجاد سردرد میشود. برای اصلاح آن بهتر است همراه ترشی و روغن و کمی شیرینی پخته شود.
رفع مشکلات تنفسی
یکی از مهم ترین فواید گوشت بلدرچین، نقش مثبت و موثرش در راستای برطرف سازی مشکلات تنفسی است. محققان می گویند که مصرف گوشت بلدرچین می تواند به رفع این مشکلات کمک کند:آسم، توبرکلوزیس و دیستروفی عروقی.
ترمیم بافت های بدن
فایده دیگر استفاده از گوشت بلدرچین، ترمیم بافت های آسیب دیده در بدن است. پروتئین موجود در گوشت بلدرچین می تواند به بازسازی بعضی از بافت ها و سلول ها در ناخن ها، موها و پوست کمک برساند و همچنین میزان تولید هورمون ها و آنزیم ها را در بدن افزایش بدهد.
تقویت سیستم ایمنی
اگر گوشت بلدرچین را به طور منظم مصرف کنید، ترکیبات مغذی درون این گوشت می توانند سیستم ایمنی را تقویت کنند. محققان می گویند که تقویت سیستم ایمنی بدن از این طریق، مبتلا شدن راحت و سریع به بیماری ها را تا حدود زیادی کاهش می دهد. علاوه بر این، سیستم ایمنی قوی می تواند باکتری ها و انگل هایی که احیانا وارد بدن می شوند را به خوبی سرکوب و نابود کند.
مزیت دارویی گوشت بلدرچین
مراقبت از سلامت قلب
پروتئین موجود در گوشت بلدرچین می تواند سطح کلسترول بد خون (LDL) را در بدن پایدار کند. به همین دلیل است که متخصصان، استفاده از گوشت بلدرچین را برای مراقبت از سلامت قلب توصیه می کنند. البته توجه داشته باشید که برای بهره مندی از فواید گوشت بلدرچین برای قلب، نباید این گوشت را با روغن های اشباع برای خوردن آماده کنید.
مقابله با کم خونی
آهن موجود در گوشت بلدرچین با کمبود خون در بدن و حتی بیماری کم خونی مقابله می کند. این آهن می تواند تولید هموگلوبین و اریتروسیت ها را در بدن تقویت کند که درنهایت مشکل کمبود خون در بدن را برطرف می سازند.
تامین انرژی بدن
گوشت بلدرچین حاوی ویتامین B2 است که می تواند کربوهیدرات ها را به قند تبدیل کند. همین قندها نیز به عنوان ماده انرژی زا توسط بدن مورد استفاده قرار می گیرند.
توجه: در صورت افراط در مصرف گوشت آن امکان ایجاد جوشهای پوستی و خارش آنها میباشد که البته میتوان آن را به حساسیتهای شخصی مربوط به گوشت این پرنده مربوط کرد که تنها منحصر به بلدرچین نمیباشد و اگر با روغن و ترشی صرف شود این عیب نیز برطرف میگردد.
رفع مشکلات گوارشی
وقتی که دستگاه گوارش دچار اختلال می شود، فرآیند هضم و جذب مواد غذایی نیز آسیب می بیند و شانس به وجود آمدن مشکلات مختلف در بدن بالا می رود. با این حال، مطالعات علمی نشان داده اند که مصرف گوشت بلدرچین به طور منظم می تواند بسیاری از این مشکلات را برطرف کند و دستگاه گوارشی را در وضعیت مطلوب قرار بدهد.
نکات احتیاطی
اگرچه گوشت بلدرچین دارای فواید زیادی است، اما زیاده روی در مصرف آن می تواند به مشکلات مختلفی منجر شود. بعضی از خطراتی که با زیاده روی در مصرف گوشت بلدرچین همراه هستند، عبارت اند از:
– مشکلات کلیوی
– تشکیل سنگ کلیه
– جلوگیری از جذب مواد مغذی
– صدمه دیدن متابولیسم
– تجمع کلسترول
– پایین آمدن فشار خون
ارزش غذایی گوشت بلدرچین
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه تبلیغ برخی از خوراکی های لوکس از جمله بلدرچین بیشتر بازی با کلمات است، تاکید کرد:در حقیقت این تبلیغات گسترده به گونه ای طراحی شده که حتی به طور غیر مستقیم افراد کم برخوردار جامعه را به سمت مصرف آن سوق دهد؛ در حالی که از نظر ارزش غذایی همان مواد مغزی در گوشت قرمز ، ماهی، مرغ و حتی مواد لبنی از قبیل شیر به وفور یافت می شود.
گوشت بلدرچین از نظر ارزش غذایی نسبت به مرغ کمی غنی تر است در عوض به علت حجم و جثه بسیار کوچکش باید در هر وعده غذای 2 الی سه بلدرچین کامل میل شود تا هم از نظر ارزش غذایی و هم از نظر رفع گرسنگی برای یک فرد بالغ کفایت کند. این در حالی است که هزینه آن بسیار بیشتر از مرغ تمام می شود و خانواده هایی که قدرت خرید آن را ندارند، تصور می کنند که منبعی غنی از مواد پروتئینی و مغذی را از دست داده اند.