طرز تهیه آش کشک تبریز پرخاصیت و خوشمره مناسب افطار
آش کشک تبریز یکی از آش های خوشمزه و پرخاصیت آذربایجان شرقیه که به آن گورودآش میگن. این آش از محبوبیت خاصی در تبریز برخورداره. اگه یک بار امتحانش کنید، مشتری دائمیش میشین .
آش کشک حاوی انواع سبزیجات و حبوباته به همین خاطر سرشار از انواع ویتامینها و پروتئینها بوده و بسیار مقویه. همینطور بخاطر وجود کشک کلسیم بالایی داره.
مواد لازم برای ۱۰ نفر
- یارما یا همون بلغور پخته یک پیمانه
- برنج نیم دون دو پیمانه
- لوبیا قرمز یا چیتی جدا پخته شده یک پیمانه
- نخود پخته شده یک پیمانه
- عدس که از قبل خیس کردیم دو پیمانه
- پیاز درشت دوعدد
- کلم برگ نصف یک کلم متوسط
- هویچ سه عدد متوسط
- سبزی آش
- پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ و کشک به دلخواه
- آب قلم فراوواااان
سبزی آش شامل : تره ، جعفری ، گشنیز ، اسفناج (که برگ چعندر هم میشه)، ترخون یک دسته کوچک و ریحان سبز.
تره و جعفری از گشنیز و اسفناج کمتر باشه.
دستور پخت آش کشک تبریز
- اول پیازها را ریز خرد می کنیم. اگه روغن آب کرده دنبه داشتیم که عالی میشه و گرنه با روغن جامد تفت میدیم. در حدی که سبک بشه.
- بعد بلغور و عدس و برنج خیس خورده را اضافه می کنیم و میگذاریم نیم پز بشن.
- حالا آب قلم را اضافه می کنیم. من معمولا آب اولیه رو کم میریزم و در این مرحله ۴ کاسه آش خوری آب قلم میریزم.
- به جوش که بیاد کلم و هویج هایی که نسبتا درشت خرد کردیم را اضافه می کنیم.
- بعد از یک ربع ساعت، سبزی های شسته و اونم نسبتا درشت خرد شده را هم اضافه می کنیم.
- حدود ۴۵ دقیقه میگذاریم بپزه. در این مرحله نخود و لوبیای پخته شده را میریزیم.
- این آش معمولا رشته نداره ولی اگه دوس داشتید که خودمم دوس دارم رشته بزنید.
- در ابتدا برنجش را یک پیمانه می زنید و اینجا حدود یک سوم بسته رشته ریز خرد شده می ریزیم.
- مدام هم میزنیم تا جوش بیاد و درشو میگذاریم حدود نیم ساعت جا بیفته.
- موقع سرو روی آش کشک را با کشک فراوان و پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ تزیین می کنیم.
حتما آش کشک تبریز را در خانه بپزید و از خوردن آن لذت ببرید.
نکات
برای تهیه آش کشک آذربایجان، حبوبات ( نخود، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، عدس) را از شب قبل با آب گرم خیس کرده و چندین بار آبش را عوض کنید.
حبوبات را با مقداری آب و نمک بپزید.
برای اینکه حبوبات زود پخته شود، از آب جوشیده استفاده کنید.
می توانید نیمی از کشک را داخل آش ریخته، پس از چند جوش از روی حرارت بردارید و یا اینکه بگذارید آش کاملا سرد شود و سپس به آن کشک اضافه کنید.
اگر شما از مزه کشک خوشتان نمی آید می توانید از ماست بجای کشک استفاده کنید. بدین صورت که ماست را کمی هم بزنید تا شل شود و بعد از سرد شدن کامل، آش به آن اضافه کنید.
منبع: آشپزی سپیده-هایده بانو