دلیل سوزش نوک سینه چیست و آیا این مشکل خطرناک است؟
با توجه به شایع شدن سرطان سینه، خانم ها توجه زیادی به سینه های خود می کنند و با بروز هر درد و ناراحتی مانند سوزش نوک سینه، ممکن است دچار اضطراب شوند و احتمال می دهند که دچار بیماری های مختلفی شده اند ولی می توان با آگاهی از دلیل ایجاد این عارضه، بیشتر این نگرانی ها را رفع کرد.
یکی از حساس ترین اعضای بدن، سینه ها هستند که ممکن است تحت تاثیر عوامل مختلفی دچار درد و مشکلات متعدد شوند. سینه ها در دوران مختلف زندگی دچار تغییرات گوناگون می شوند که بسیاری از آنها طبیعی است ولی در رابطه با علائم جدی و هشدار دهنده باید توجه زیادی کرد. در این مطلب دلایل مختلف سوزش نوک سینه و عوامل موثر بر آن را بررسی می کنیم.
فهرست عناوین
دلایل سوزش نوک سینه
نوک سینه نقطه ای حساس است که وجود کمترین درد در این محل باعث احساس ناراحتی می شود. سوزش نوک سینه جزو این موارد است که بیشتر در خانم ها در هنگام روبرو شدن با این مشکل دچار نگرانی و استرس می شوند.
سینه ها خیلی راحت در اثر عوامل محیطی مانند انواع هورمون، نوع لباس، کارها و عملکرد روزانه ممکن است که دچار تغییر بشوند، نشانه های سوزش سینه متناسب با دلیل ایجاد آن ممکن است که فقط در پستان ها و یا در دیگر نقاط بدن بروز پیدا کند. ولی ممکن است که بعضی از انواع این علائم خطرناک باشند که از جمله آنها می توان به ترشحات نوک سینه، برجستگی و تغییر شکل سینه، تغییر پیدا کردن بافت و رنگ سینه و … اشاره نمود.
نشانه های همراه با سوزش نوک پستان
سوزش نوک سینه ممکن است با نشانه های دیگری همراه شود که روی پستان تاثیر بگذارند و همچنین دیگر نقاط بدن را تحت تاثیر قرار دهند.
- ایجاد گزگز یا بی حسی
- احساس درد در زمان راه رفتن
- التهاب و قرمزی
- احساس گرمی
- داشتن ضعف عضلانی
- تغییر یافتن انواع حس
- ایجاد درد و ناراحتی
- ناراحتی های عصبی
- حساسیت زیاد به کمترین لمس
- ایجاد تاول
- داشتن خونریزی
دلایل جسمانی بروز سوزش نوک پستان
- ایجاد سوختگی از قبیل آفتاب سوختگی
- اعمال فشار بر روی عصب
- رو به رو شدن با سرمای زیاد
- وارد شدن صدمه به پستان
- آسیب رسیدن به اعصاب
- قرار گرفتن در معرض مواد سمی و خطرناک
عوامل ایجاد کننده
به صورت کلی با توجه به حساسیت زیاد سینه ها، عوامل زیادی در ایجاد درد و ناراحتی این ناحیه موثر هستند که در ادامه مهمترین آنها را توضیح می دهیم.
داشتن لباس نامناسب :
این نکته را باید در نظر داشته باشید که نامرغوب بودن سوتین از لحاظ جنس و مدل می تواند باعث بروز درد و سوزش نوک سینه شود.
ایجاد تغییر در هورمون ها :
در زمان قاهدگی بروز تغییرات در هورمون ها طوری است که می تواند باعث ورم، درد و سوزش سینه و قسمت نوک آن شود که اغلب به دلیل بالا رفتن هورمون های استروژن و پروژسترون است.
ایجاد عفونت و ورم پستان :
در صورتی که به دلیل ایجاد حساسیت یا زخم در قسمت نوک سینه عفونت بروز کرده باشد امکان ایجاد درد و سوزش در محل مورد نظر وجود دارد. از جمله عواملی که میزان این احتمال را بالا می برد عمل شیردهی است. بروز عفونت قارچی کاندیدیازیس از جمله عواملی است که در خانم های شیرده رویت می شود و باعث درد و سوزش نوک سینه می شود و اگر از آن مراقبت نشود باعث تب و لرز، التهاب نوک سینه و تورم می شود.
دوران بارداری :
در این دوران حس درد و سوزش نوک سینه عارضه عادی و رایجی است. در دوران بارداری بزرگ شدن سایز سینه و تغییر کردن رنگ قسمت نوک آنها باعث حساسیت و ایجاد درد و سوزش در محل مورد نظر می شود که به همین دلیل زیاد نگران کننده نیست.
دوره شیردهی :
از دیگر عواملی که باعث ایجاد درد و سوزش می شود شیر دادن به نوزاد است. در این وضع به دلیل مک زدن سینه مادر به وسیله کودک، پستا دچار حساسیت می شود وباعث ایجاد درد و سوزش در این محل می شود. این وضعیت در موقع دندان در آوردن نوزاد هم رخ می دهد و باعث نازک شدن و حساسیت پوست این ناحیه می شود.
بیماری سرطان سینه و پاژه پستان :
در بیشتر موارد سرطان سینه باعث ایجاد درد و سوزش نمی شود ولی در بعضی موارد این وضعیت موجود است. همین طور می توان گفت بیماری پاژه پستان که سرطان کمیابی است و قسمت نوک سینه را درگیر می کند، به صورت کلی در نزدیکی تومورهای همان پستا پیدا شده و آن محل را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث درد و سوزش می شود.
بیمار پاژه پستان با علائم مختلفی همچون تورم و قرمزی پوست سینه، بروز تراوشات خونی یا زرد شدن نوک سینه، ترک خوردن نوک سینه و … همراه می باشد و شناسایی این نوع سرطان و بیماری نادر باید به وسیله متخصص و از راه ارزیابی سلول های صدمه دیده انجام می شود. بنابراین می توان از طریق درمان و پیشگیری مانع از ایجاد هر نوع از این عوامل شد.
انواع بیماری ها و ناهنجاری های موثر در ایجاد این عارضه
ایجاد سوزش در قسمت نوک پستان ها امکان دارد به خاطر بیماری مرتبط در این زمینه و یا یک نوع اختلال خاصی که موجب صدمه عصبی شده ایجاد گردد. در ادامه مواردی از این نوع بیماری ها را شرح داده ایم.
- بیماری فیبروکیستیک پستان
- دوره بارداری
- ایجاد نوروپاتی الکلی که در نتیجه استفاده بیش از اندازه از الکل اعصاب محیطی را دچار آسیب می کند.
- ایجاد نوروپاتی دیابتی که به خاطر افزایش قند خون ناشی از دیابت اعصاب دچار آسیب می شوند.
- لوپوس اریتماتوس سیستمیک که در واقع نوعی اختلال خود ایمنی بوده که در آن دستگاه ایمنی بدن سلول ها و بافت های سالم را مورد حمله قرار می دهد.
- بیماری زونا که شامل عملکرد دوباره و ازدیاد ویروس های زونا یا هرپس زوستر بوده که بعد از بیماری آبله مرغان در وضعیت نهفته قرار دارند.
- سرطان سینه
- کمبود انواع ویتامین
- بیماری روماتیسم مفصلی که نوعی بیماری خود ایمنی بوده که سبب قرمزی و تورم مفصل ها می شود.
- گشاد شدن مجاری خروج شیر
- تحریک شدن هورمون حلقوی