بهداشت و سلامتخواص خوراکی ها

خواص کاکوتی برای سلامتی؛ فواید و مضرات دمنوش کاکوتی

کاکوتی چیست و به چه منظور استفاده می شود؟

کاکوتی که به نام مشک طرامشک هم شناخته می شود گیاهی دارویی است که در طب سنتی بسیار کاربرد دارد و برای درمان معده درد، اسهال، دل پیچه و بیماری های تنفسی مورد استفاده قرار می گیرد.

در این مطلب بعضی از خواص دم کرده و عرث کاکوتی را برای سلامتی بدن معرفی می کنیم.

 

خواص دارویی و درمانی کاکوتی برای بدن و سلاتی

1. پریود و درد قاعدگی

در طب سنتی، گیاه کاکوتی بادشکن طبیعی است و به دلیل خواص ضد دردی که دارد برای درمان کمردر و دل درد شدید در دوران قاعدگی و پریودی خانم ها استفاده می شود.

کاکوتی کوهی به عنوان گیاه قاعدع آور شناخته می شود و می تواند به درمان قاعدگی نامنظم کمک کند.

 

2. مردان

کاکوتی یکی از بهترین گیاهان دارویی برای تقویت قوای جنسی در مردان است و باعث درمان ناتوانی جنسی و ناباروری مردان می شود.

 

3. معده و دستگاه گوارش

کاکوتی خواص ضد التهابی دارد و نوعی آرام بخش طبیعی است که باعث درمان معده درد، نفخ شکم، دل پیچه و سلامت دستگاه گوارشی می شود.

کاکوتی به دلیل خواص ضد میکروبی کع دارد، خطر ابتلا به زخم معده ناشی از هلیکو باکتر بیلوری را کم می کند.

توصیه می شود که برای بهبود هضم غذا و درمان درد معده، یک فنجان دمنوش کاکوتی را بعد از غذا بنوشید تا اثر بهتری داشته باشد.

 

4. اسهال

از کاکوتی برای درمان اسهال هم استفاده می شود. کاکوتی دارای خاصت ضد عفونی کتنده قوی است و روده را پاکسازی می کند و اسهال را از بین می برد.

کاکوتی

5. دیابت و قند خون

در یک تحقیق معلوم شده که عصاره کاکوتی روی سلول های بتای پانکراس اثر می گذارد و با افزایش ترشح انسولین، باعث کاهش قند خون در افرادی که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند می شود.

 

6. سرماخوردگی و آنفلونزا

از این گیاه می توان برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلونزا استفاده کرد. کاکوتی خاصیت ضد باکتری دارد و خطر ابتلا به سماخوردگی و آنفلونزا را کم می کند.

گیاه کاکوت خلط آور است و باعث سم زدایی و پاکسازی دستگاه تنفسی می شود و به درمان سرفه و برونشیت کمک می کند.

 

7. روماتیسم و سیاتیک

گیاه کاکوتی کوهی به دلیل خواص ضد التهابی و ضد درد، می تواند به درمان روماتیسم و سیاتیک کمک کند.

پیشنهاد می شود که 100 گرم کاکوتی را در 3 لیتر آب بجوشانید و به آب وان اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه در آن بنشینید تا درد ناشی از روماتیسم و سیاتیک درمان شود.

 

8. سرطان

یک تحقیق در سال 2013 نشان داده که کاکوتی خواص ضد سرطانی دارد و یکی از بهترین گیاهان دارویی برای پیشگیری و

درمان سرطان معده می باشد.

9. روشن کننده پوست صورت

روغن کاکوتی یکی از بهترین روش ها برای پاک سازی پوست از آلودگی هاست که به روشن تر و سفید تر شدن پوست صورت کمک می کند.

 

10. دئودورانت طبیعی

روغن کاکوتی دارای خواص ضد باکتریایی است و چون بوی تندی دارد، می توان از آن به عنوان یکی دئودورانت طبیعی استفاده کرد.

خواص چای و دمنوش کاکوتی

دمنوش کاکوتی، تب مالت را درمان می کند.

دمنوش کاکوتی برای درمان خون دماغ شدن در کودکان و بزرگسالان مفید می باشد؛ اگر خون دماغ شدید یک پنبه را به دمنوش کاکوتی آغشته کرده و در بینی خود بگذارید.

دمنوش کاکوتی باعث تقویت قلب شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته قلبی را کاهش می دهد.

طرز تهیه دمنوش کاکوتی

1 گرم کاکوتی خشک شده را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید 10 دقیقه بماند تا دم بکشد. دمنوش کاکوتی آماده است، می توانید با یک قاشق چای خوری عسل طبیعی بنوشید.

خواص عرق کاکوتی

عرق کاکوتی خواص ضد عفونی کننده دارد و یکی از بهترین نوشیدنی ها برای درمان معده درد، نفخ شکم و سلامت دستگاه گوارش می باشد.

عوارض و مضرات کاکوتی

جنین و زنان باردار

کاکوتی یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان کم خونی در دوران بارداری می باشد؛ کاکوتی جذب آهن از مواد غذایی را بهبود بخشیده و کم خونی در دوران بارداری را درمان می کند.

با این وجود به دلیل اینکه کاکوتی یک گیاه قاعده آور است و می تواند خطر سقط جنین در دوران بارداری را افزایش دهد، توصیه می شود که زنان باردار بهتر است از زیاده روی در مصرف آن اجتناب کنند.

فشار خون

گفته می شود که ممکن است کاکوتی باعث افزایش فشار خون شود، به همین دلیل توصیه شده که افراد مبتلا به فشار خون بالا از زیاده روی در مصرف این گیاه دارویی اجتناب کنند.

طبع کاکوتی

کاکوتی طبیعت گرم و خشک دارد.

کاکوتی (به انگلیسی Ziziphora با نام علمی Ziziphora cliniopodiodes) جزو گیاهان دارویی از تیره نعناعیان است و بو آن مانند آویشن و پونسه است، طعم تند و تز دارد و گل های آن به رنگ بنفس هستند.

گیاه کاکوتی در نواحی کوهستانی ایران مانند ارتفاعات شهرستان بجنورد و جاجرم در خراسان شمالی می روید. در گویش محلی به ان آنخ گفته می شود، همچنین در آذربایجان به آن کلکوتی و کهلیک اوتی نیز می گویند.

گل و برگ خشک شده و تازه این گیاه به عنوان ادویه استفاده می شود و برای طعم دادن به دوغ از آن استفاده می کنند.

منبع کوکا

به این پست امتیاز بده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *