چرا گاو میش باید در آب باشد؟
گاو میش ها معمولا علاقه زیادی به شنا کردن در آب رودخانه، استخر و …. دارند، علاوه بر این در خبرها می شنویم که به دلیل خشکی بعضی مناطق گاومیش ها از بین می روند و به عبارتی گاومیش ها برای زنده ماندن نیاز دارند که مدتی در آب باشند اما دلیل آن چیست؟ چرا گاو میش باید در آب باشد؟ در این مقاله در این مورد توضیح داده می شود.
گاومیش ها از خانواده گاو ها می باشند ولی اندام بزرگتری نسبت به گاو ها دارند. محل پرورش گاو میش ها بیشتر در قاره آسیا می باشد، تعداد گاومیش ها بخصوص در هند بسیار فراوان می باشد. در شهر های ایران مانند آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خوزستان، گیلان، اردبیل، گلستان، لرستان و مازندران نیز گاو میش پرورش می دهند. گاو میش ها معمولا در روز چندین ساعت در آب شنا می کنند. چرا گاو میش باید در آب باشد؟ در این پست دلایل بودن گاو میش ها در آب به شما ارائه می شود، با ما همراه باشید.
فهرست عناوین
انواع گاو میش
گاو میش ها از نژاد گاو ها هستند که اندازه ی بزرگتری نسبت به گاو دارد و در دسته نشخوارکنندگان می باشند با معده ای چهار بخشی که قادر است غذاهایی هضم کند که برای دیگر نشخوارکنندگان قابل هضم نباشد.
گاو میش ها زمان زیادی را صرف هضم غذا می کنند و می توانند گردنشان را که نسبتا کوتاه است تا حدود ۱۵ سانتی متر بلندتر کنند. گاو میش ها به دو دسته زیر تقسیم می شوند:
گاو میش های رودخانه ای
گاو میش های رودخانه ای بیشتر به عنوان گاو میش هاى شیرى هندوستان، پاکستان، مورا (Murrah)، جعفرآبادى، سورتى، نیلى راوى، کوندى (Kundi)، و گاو میش های آسیایی شناخته می شوند.
گاو میش های باتلاقی
گاو میش های باتلاقی در مناطقی که باتلاق وجود دارد پرورش می یابند. این گاو میش ها بیشتر در باتلاق می خوابند و از نی ها و علوفه خشابی اطراف باتلاق ها تغذیه می کنند.
بیشتر گاو میش های باتلاقی در هند و پاکستان پرورش داده می شوند و به دلیل شیر پر چرب و گوشت، اهمیت فراوانی دارند.
برخی گاو میش های باتلاقی در هند و پاکستان به صورت صنعتی پرورش داده می شوند.
گاو میش های باتلاقی بسیار قوی هستند به همین دلیل در چین از آن ها برای کار در مزرعه های برنج و شخم زدن استفاده می کنند.
چرا گاو میش ها باید در آب باشند؟
گاو میش ها علاقه بشیار شدیدی به شنا کردن در آب دارند، هنگامی که از خوردن علوفه سیر می شوند خودشان را به رودخانه و یا استخر می رسانند تا در آن جا آب تنی کنند.
گاو میش ها وقتی مدت طولانی را صرف خوردن علوفه می کنند، در آن جا ممکن است حشرات موذی و گزنده به بدنشان حمله ور شوند، گاو میش ها برای فرار از این حشرات به شنا کردن در آب پناه می برند، و چندین ساعت داخل آب فرو می روند به صورتی که فقط سر آن ها مشاهده می شود.
همچنین گاو میش ها تحمل گرما و نور شدید خورشید را ندارند و در گرمای زیاد آشفته و پریشان می شوند. بنابراین اگر گاو میش ها در مناطق متعادل زندگی کنند و آن منطقه تغییر آب و هوا داشته باشد و رو به گرما برود، گاو میش ها دچار بیماری ذات الریه شده که منجر به مرگ آن ها می شود.
بنابراین رفتن گاو میش ها به داخل آب و شنا کردن، لزوما برای حیات آن ها ضروری نیست، برای خنک شدن و دوری از حشرات به آب و شنا کردن پناه می برند.
پرورش گاومیش چه فایده ای دارد؟
این نژاد دامی با توجه به ویژگی های کم نظیری مانند تغذیه و رشد با استفاده از منابع غذایی کم قیمت( گاومیش ها معمولا هر گونه علفی را می خورند)، قابلیت سازگاری بالا با انواع شرایط، مقاومت زیاد در برابر بیماری ها، توانایی تولید شیر با درصد لاکتوز، امگا ۳، چربی و پروتئین بالا و نیروی کار فراوان می تواند نقش مهمی در صنعت دامپروری کشور داشته باشد و برای کسانی نیز که می خواهند به این شغل وارد شوند، درآمد خوبی را به ارمغان آورد . سود دامپروران در این شغل تقریبا تضمین شده است و از سرمایه گذاری در آن نسبتا کم ریسک می باشد.
میزان شیر تولید شده توسط گاومیش ها در روز حدود ۲۰ کیلوگرم می باشد.
فرآوردهای تولید شده از شیر گاومیش مدت زمان نگهداری بیشتری نسبت به سایر محصولات لبنی دیگر حیوانات دارند.
بیماری هایی که گاو میش به آن مبتلا می شود
- تب برفکی
- طاعون
- شاربن علامتی
- سل
- بروسلوز
- آبله
- اسهال ویروسی گاو فاسیولوز
- ننیازین
- سارکوسیت
- تیلریوز
- بابزیوز
- کوکسیدیوز
بیماریهای انگل
- جرب
- کنه
- شپش
- ورم پستان