آیا خوردن صدف حرام است؟
آیا میدانید حکم خوردن صدف از نظر اسلام چیست؟ در شرع مقدس اسلام برای خوردن انواع خوراکیها و حیوانات قوانین و ضوابطی مشخص وجود دارد که اساس این قوانین بر حفظ سلامت انسانها است. اگرچه امروزه مزایایی برای خوردن صدف کشف شده، اما خوردن گوشت این نوع آبزیان به عنوان غذا و در طولانی مدت باعث بروز مشکلاتی خواهد شد. در حالت کلی بر طبق احکام دین اسلام تنها خوردن ماهیهای پولک دار و میگو حلال بوده و سایر آبزیان حرام گوشت محسوب میشوند. در این مقاله به بررسی نظرات برخی از فقها و نیز بیان تعدادی از احادیث و روایات درباره این موضوع میپردازیم.
فهرست عناوین
حکم خوردن صدف از نظر مراجع دین و فقها
طبق استفتائات مراجع دینی تنها خوردن آبزیانی که دارای پولک یا فلس هستند به علاوهی میگو حلال بوده و خوردن دیگر آبزیان مانند صدف حرام خواهد بود. نظر فقها در این خصوص شامل موارد زیر است:
خوردن صدف چه حکمی دارد
مطابق نظر آيت الله خامنه ای
پرسش: آيا خوردن محتويات صدف دريايى حلال است؟
پاسخ: حلال نيست.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی
پرسش: خوردن گوشت صدف چه حکمی دارد؟
پاسخ: صدف حرام گوشت است.
پرسش: چون در رساله هاى عملیّه نامى از «صدف» و حکم آن دیده نشده و متخصّصین فن نظر مى دهند که گوشت داخل صدف از بهترین گوشتهاست و مصداق جدى لحماً طریّاً مى باشد و داراى خواص بى شمارى است و بعضاً اطبا براى معالجه بعضى از امراض تجویز مى کنند لطفاً حکم آن را در صورت اختیار و اضطرار و معالجه بیان فرمایید؟
پاسخ: تنها در صورت ضرورت بى اشکال است.
مطابق نظر آيت الله سيستاني
پرسش: خوردن صدف دریایی حلال است؟
پاسخ: جایز نیست.
پرسش: آیا خوردن صدف هایی که گوشت خوار نیستند حلال است یا خیر؟
پاسخ: جایز نیست.